Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa šodien izbeigusi tiesvedību krimināllietā, kurā par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu tika tiesāts Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS).

Kā paskaidroja tiesā, starp apsūdzēto un cietušo tika panākts mierizlīgums, tāpēc lieta izbeigta. Piektdien, 8.martā, būs pieejams pilns lēmums. Teorētiski šis lēmums vēl ir pārsūdzams desmit dienu laikā, bet, ja tas netiks pārsūdzēts, tad tiesas lēmums stāsies spēkā.

Saeima 3.martā nolēma piekrist Kalnozola krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa nosacījumiem viņš pēc parlamenta lēmuma uz laiku ir zaudējis tiesības piedalīties Saeimas sēdēs un līdz ar to arī balsojumos. To, ka Kalnozols pēc Saeimas šodien pieņemtā lēmuma nevar piedalīties parlamenta sēdēs un līdz ar to nevar arī balsot, iepriekš apstiprināja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Tas nozīmē, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijai pašlaik Saeimā ir 20 balsis līdzšinējās 21 vietā.

Kalnozolam saskaņā ar minēto likumu turpmāk mēnešalga tiks izmaksāta 50% apmērā, iepriekš norādīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Deputāts Kalnozols vienā brīdī iesniedza, taču drīz vien atsauca iesniegumu par mandāta nolikšanu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kalnozols pavēstījis, ka viņš ar otru tiesvedībā iesaistīto pusi ir panācis provizorisku vienošanos par mierizlīgumu. ''Puses izbeidz visas savas prasības pret otru pusi un apņemas izvairīties no jebkādām darbībām, kā rezultātā puses iesaistītos jebkādās savstarpējās lietišķās vai sabiedriskās attiecībās," teikts vienošanās publiskojamā daļā. Minētā vienošanās gan vēl juridiski nav spēkā, jo par mierizlīguma apstiprināšanu vēl būs jālemj tiesai, iepriekš sacīja Kalnozols.

Politiķis skaidroja, ka minētā tiesu lieta ir ģimenes strīds par daudziem jautājumiem, kurā izmantotas visas iespējamās metodes, lai panāktu vēlamo rezultātu. "Ar nožēlu jāatzīst, ka ir personas, kuras ir ieinteresētas publiskā manas ģimenes strīdā," skaidroja Kalnozols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!