Foto: Publicitātes foto
Otrdien kādā spēļu zālē Ādažos izcēlies kautiņš starp vairākiem iereibušiem apmeklētājiem un "Koblenz Drošība" apsargiem. Konfliktā cietis apsargs un ar metāla stieni apskādēts apsardzes auto, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Plkst.19:30 "Koblenz Drošība" saņēma trauksmes signālu no spēļu zāles Ādažos, Rīgas ielā. Spēļu zālē vairākas personas alkohola reibumā traucēja sabiedrisko kārtību un konfliktēja ar zāles personālu, bet vēlāk uzsāka kautiņu ar atbraukušajiem apsardzes darbiniekiem.

Kamēr apsargi savaldīja vienu no huligāniem, cits ar metāla stieni izsita " Koblenz Drošība" apsardzes automašīnai stiklus. Apsardzes darbinieki pret pārkāpējiem pielietojuši speciālos līdzekļus un aizturēja divas personas, kuras nodotas Valsts policijai.

Viens no " Koblenz Drošība" apsardzes darbiniekiem ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā, ar aizdomām par lūzumiem, tomēr ārsti konstatējuši tikai sasitumus, un apsargs turpina ārstēšanos mājās. Savukārt abas aizturētās personas nogādātas policijas Ādažu iecirknī, un policija uzsākusi izmeklēšanu par mantas tīšu bojāšanu un vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

"Koblenz Drošība" apsardzes darbinieku dzīvība un veselība ir apdrošināta, un cietušā darbinieka ārstēšanās izdevumus paredzēts segt no nelaimes gadījumu apdrošināšanas, kā arī "Koblenz Drošība" darbinieku atbalstam un motivācijai paredzētiem līdzekļiem.


Šis esot pirmais gadījums šajā gadā, kad " Koblenz Drošība" apsardzei jāpielieto fizisks spēks personu savaldīšanai, kā arī pirmais gadījums gada laikā, kad apsardzes darbinieks guvis ievērojamus miesas bojājumus no likumpārkāpējiem.

Iepriekšējie gadījumi, kad apsardzes darbiniekiem bija jāpielieto spēks pret kārtības traucētājiem, bija 2013. gada nogalē, kad svētku dienās par 65% pieaugu trauksmes pogu izsaukumi uz kafejnīcām, veikaliem vai sabiedrisko transportu. Visvairāk šādu izsaukumu par kārtības traucēšanu bija tieši pirmssvētku dienās, 20. un 27. decembrī, kā arī agri no rīta 1. janvārī.

SIA "Koblenz Drošība" ir viena no lielākajām un pieredzes bagātākajām apsardzes kompānijām Latvijā, kas dibināta 1996.gadā. Šobrīd uzņēmums sniedz pakalpojumus Rīgā un Rīgas reģionā, Salaspilī, Ādažos, Jelgavā un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!