Vairāk nekā 20 M.Ķempes ielas nama iedzīvotāji trešdien ar iesniegumiem vērsās Ģenerālprokuratūrā un lūdza izvērtēt atbildīgo dienestu darbu, likvidējot ugunsgrēku, kurā traģiski gāja bojā četri cilvēki.
Prokuratūrā apkopotās kaimiņu liecības iesniedza Ilgvars Paulovskis, kurš žurnālistiem atzina, ka iesniegumu skaits varētu būt lielāks, jo daudzi cilvēki pēc notikušā vēl nav atguvušies un nespēj uzrakstīt savas liecības.

Bojā gājušā vīrieša darba kolēģis Aivis Lapiņš atzina, ka cilvēki vēlas panākt, lai tiktu izvērtēts, vai visas normas, kas reglamentē glābšanas dienestu darbu, atbilst patiesajai situācijai. Viņš norādīja, ka VUGD darbinieki darīja visu, ko spēja un kā mācēja, taču, viņaprāt, neviens nebija gatavs glābt cilvēkus, bet tikai dzēst ugunsgrēku.

"Jautājums ir - vai tas ir ugunsdzēsības un glābšanas dienests vai ūdens liešanas dienests," sacīja Lapiņš. Viņš arī atklāja, ka rūpes par vienīgo dzīvu palikušo ģimenes locekli uzņemsies viņa vecāmāte.

Jau ziņots, ka naktī uz 6.janvāri Rīgā, 12 stāvu namā M.Ķempes ielā 11, izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja četri cilvēki, vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus, bet vairāk nekā 30 cilvēki no ēkas tika evakuēti.

1972.gadā dzimušais vīrietis, 1973.gadā dzimusī sieviete un 1995.gadā dzimušais zēns izlēca pa astotā stāva logu un no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!