Foto: stock.xchng
Pagājušajā piektdienā Rīgā, kāda Ķengaraga nama kāpņu telpā, iepriekš par slepkavību sodīts vīrietis nodūris savas dzīvesbiedres paziņu, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijā.

3. februārī kāda sieviete saņēmusi zvanu no sava dzīvesbiedra, kuram prombūtnes laikā uz laiku atstājusi pieskatīšanai savu trīs gadus veco bērnu. Telefonsarunā starp abiem izcēlies strīds. Pēc vīrieša runas manieres sieviete secinājusi, ka viņš ir lietojis alkoholu. Lai neatstātu savu bērnu iereibušā vīrieša uzraudzībā, sieviete nolēmusi braukt pakaļ mazulim.

Likumsargi piemetina, ka sievietes dzīvesbiedrs nav bērna bioloģiskais tēvs. Mātei bijis bail vienai braukt pēc bērna, tāpēc viņa palūgusi divus paziņas doties viņai līdzi.

Ap pulksten 13 sieviete kopā ar abiem paziņām ieradusies pakaļ bērnam. Kamēr viens no draugiem gājis uz veikalu, māte kopā ar otru vīrieti devusies uz dzīvokli. Sievietes dzīvesbiedrs iznācis no dzīvokļa un pamanījis bērna māti ar paziņu.

1968. gadā dzimušais sievietes civilvīrs sadusmojies, no kabatas izvilcis nazi un vairākas reizes iedūris otram vīrietim krūšu kurvja un kakla rajonā.

Pēc tam vīrietis meties bēgt, bet bērna māte izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Valsts policiju.

Bērns tikmēr atradies dzīvoklī un notikušo nav redzējis. Kad notikuma vietā ieradušies mediķi, 48 gadus vecais vīrietis jau bija miris. Likumsargi sākuši meklēt aizdomās turēto vīrieti.

Apmēram četru stundu laikā pēc nozieguma policisti aizdomās turēto Pārdaugavā aizturējuši.

Aizturētais jau iepriekš sodīts par slepkavību un vien nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!