Foto: Valsts policija
Rīgā Valsts policisti aizturējuši kādu vīrieti, pie kura atrasti vairāki nelegāli šaujamieroči un munīcija, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par personu, kura, iespējams, nelikumīgi glabā dažādus šaujamieročus. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti veikuši kratīšanas aizdomās turamās personas dzīvesvietā, pagrabā, automašīnā, kā arī garāžā.

10. maijā policisti kratīšanas laikā 1970. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā, automašīnā un pagrabā Maskavas ielā atraduši un atsavinājuši četrus kara laika šaujamieročus – divas karabīnes un divus automātus -, kā arī 182 patronas.

Tālākā izmeklēšanā Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti noskaidrojuši, kur atrodas aizdomās turamās personas garāža. Trešdien, 11. maijā policisti tur veikuši kratīšanu, atrododt vēl divus automātus, vienu karabīni un apgrieztu bisi, kā arī 782 patronas.

Vīrieti iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, informē policijā. Patlaban pret viņu sākts kriminālprocess par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!