Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pirmdienas vakarā noticis kāda Latvijas pilsoņa slepkavības mēģinājums. Uzņēmējs nav cietis, taču nošauts viņa miesassargs, atsaucoties uz ukraiņu telekompānijas interneta izdevumu "Magnolia-TV.com", ziņo laikraksts "Biznes&Baltija" (B&B).
Slepkavības mēģinājums noticis kāda elitāra dzīvojamā nama kāpņu telpā, kad uzņēmējs kopā ar miesassargu iznācis no lifta un devies uz savu dzīvokli. Iespējams, miesassargs ir pamanījis vīrieti ar ieroci un centies pasargāt saimnieku. Noziedznieks, kuram bijusi pistole "TT" ar klusinātāju, izšāvis vienreiz. Lode trāpījusi miesassargam mugurā, skarot sirdi.

Par to, kas noticis vēlāk, precīzi nav zināms. Kaut arī pirmais šāviens nav skāris uzņēmēju, noziedznieks, kuram vēl bijušas divas aptveres ar patronām, savu uzdevumu nav pabeidzis līdz galam, bet devies projām. Par slepkavību ierosināta krimināllieta, notiek izmeklēšana.

Izmeklēšanas interesēs informācija par uzņēmēja personību netiek izpausta. Zināms tikai, ka vīrietis, kuru mēģināts nogalināt, ir Latvijas pilsonis, direktors kādā SIA "Skandinavija", kas nodarbojoties ar zivju vairumpiegādēm no Baltijas valstīm.

Laikraksts ziņo, ka pagaidām nav izdevies neko vairāk uzzināt par SIA "Skandinavija", jo aptaujātās Latvijas zivju pārstrādes kompānijas par tādu nav dzirdējušas. Nozares pārstāvji Latvijā pieļāvuši, ka "Skandinavija" ir igauņu firma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!