Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien aizdomās par kukuļņemšanu aizturējuši Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi un tiesas priekšsēdētāju Irēnu Poļikarpovu.
Abas tiesneses aizturētas operatīvo pasākumu laikā, uzreiz pēc kukuļa saņemšanas.

Abas aizturētās personas ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, portālu "Delfi" informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Izskatot KNAB iesniegtos materiālus, ģenerālprokurors Jānis Maizītis saskaņā ar likumu "Par tiesu varu" otrdien sācis kriminālprocesus par abiem kukuļošanas faktiem.

Izmeklēšanas interesēs patlaban sīkāka informācija netiks sniegta.

Tieslietu ministrijā portālam "Delfi" paskaidroja, ka ministrijas rīcībā par notikušo pagaidām sīkākas informācijas nav. Arī no komentāriem ministrija pagaidām atsakās.

Tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds izsaka nožēlu, ka Latvijas tiesnešu saimē joprojām ir negodīgi tiesneši, portālam "Delfi" norādīja ministra padomnieks Reinholds Pelše.

Ministrs ir apņēmies sekot līdzi tālākai izmeklēšanas gaitai. Pelše gan uzsvēra, ka pagaidām oficiālu informāciju par aizturētajiem ministrs no drošības iestādēm nav saņēmis.

KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe portālam "Delfi" norādīja, ka abas tiesneses aizturētas par diviem nesaistītiem kukuļņemšanas gadījumiem. Strīķe apliecināja, ka ir uzsākti divi kriminālprocesi.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās neoficiālās informācijas otrā aizturētā tiesnese ir Beatrise Tālere. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā portālu "Delfi" informēja, ka tiesnesi nav ieradusies darbā. Tiesā arī nevarēja paskaidrot, kāpēc tiesnese trešdien nav ieradusies savā darbavietā un kad viņa varētu būt darbā. Nākamā tiesas sēde tiesnesei nozīmēta 16.oktobrī.

Sarunā ar portālu "Delfi" Strīķe nedz noliedza, nedz apstiprināja šo neoficiālo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!