Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi, apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Ulmja VID iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka 2014.gadā viņš prokuratūrā nopelnījis gandrīz 28 000 eiro, tomēr papildu ieņēmumus izdevies gūt citā veidā - SIA "Olympic Casino Latvia" Ulmim pērn izmaksājusi 11 000 eiro laimestu.

Vēl 1000 eiro viņš ieguvis, pārdodot īpašumu individuālajam komersantam "Auto G.M.". Tāpat Ulmim pērn izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība 285 eiro apmērā no AS "Baltikums" un pabalsts 136,5 eiro apmērā.

Skaidrā naudā viņš bija uzkrājis 11 500 eiro , bet kā parādsaistības deklarēti  29 500 eiro.

Ulmim pieder dzīvoklis Rīgā un zeme Ogresgala pagastā, kā arī viens zemesgabals Rīgā, kas ir kopīpašums. Viņam nav transportlīdzekļu un Ulmis nav aizdevis summu, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis arī Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku, portālam "Delfi" apstiprināja VP pārstāvis Toms Sadovskis.

Trešdienas rītā Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka aizdomās par iespējamu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Araks. 

Valsts policijas priekšnieks izdevis pavēli par Araka atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā Araka valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu liecina, ka viņš par darbu policijā pērn saņēmis 24 014 eiro, bet Rīgas Stradiņa Universitātes maksātā alga bijusi 136 eiro. 

Viņam nav nekustamo īpašumu, transportlīdzekļu, kā arī uzkrājumu. Tāpat Araks nav aizdevis vai palicis parādā summas, kas pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas. 

VP Kriminālistikas pārvalde ir Iekšlietu ministrijas VP struktūrvienība, kura uz izziņas iestāžu, prokuratūras un tiesu pieprasījuma vai lēmuma pamata veic lietisko pierādījumu izpēti un sniedz atzinumus, metodisko un informatīvo palīdzību izziņas iestādēm un tiesai procesuālo darbību nodrošināšanai krimināllietās un civillietās, bet atsevišķos gadījumos civiltiesisko faktu konstatēšanā arī juridiskām un fiziskām personām, liecina policijas interneta mājas lapā pieejamā informācija. 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras, VP Kriminālistikas pārvaldes amatpersonām un kādu privātpersonu, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Kriminālprocess uzsākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Aizturēts viens policists un viens prokurors, kā arī privātpersona. 

Kā informē prokuratūrā, 16.jūnijā KNAB darbinieki veica prokuroru un policijas darbinieku darba kabinetu kratīšanu.

Saskaņā ar Prokuratūras likuma 42.panta pirmo daļu, ģenerālprokurors kriminālprocesā iesaistītos prokurorus ir atstādinājis no amata līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā, skaidro prokuratūrā.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!