Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izskatot dienesta materiālus par nu jau bijušās Alūksnes rajona policijas pārvaldes Izziņas dienesta priekšnieces Leontīnes Miķelsones kontā AS "Latvijas Unibanka" ieskaitītajiem gandrīz 34 000 latu, nav konstatējusi korupcijas pazīmes.
Kā sacīja KNAB sabiedrisko attiecību un starptautiskās nodaļas priekšniece Diāna Kurpniece, birojs tai pašā laikā atklājis, ka, iespējams, par līdzekļiem, kuri uzrādīti kā mātes atstāts mantojums, nav nomaksāti nodokļi, tādēļ visi materiāli nodoti izmeklēšanai Finanšu policijai.

Alūksnes rajona policijas pārvaldes priekšnieks Ansis Gailītis informēja, ka Miķelsone pirms kāda laika iesniegusi atlūgumu, lūdzot viņu atbrīvot no ieņemamā amata un dienesta policijā. Lūgums esot pieņemts un Miķelsone atbrīvota no dienesta policijā.

Gailītis atzina, ka Miķelsone savu lūgumu pamatojusi ar nesaskaņām ar arī nu jau bijušo Alūksnes rajona Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieci Zigrīdu Sināti. To, kādas nesaskaņas bijušas starp abām policijas darbiniecēm, Gailītis neatklāja.

Kā ziņots, pēc publikācijas laikrakstā "Lauku Avīze" tika sākta faktu pārbaude par Miķelsones mātes it kā atstāto mantojumu - bankas kontā ieskaitītajiem 34 000 latu, kas esot trīs uzņēmumu agrāk no policistes mātes ņemtais un tagad atdotais aizdevums. Pārbaudes laikā konstatētos faktus policija lūdza izvērtēt KNAB, jo faktiski minētos līdzekļus atdeva bezdarbnieks, cietumnieks un uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!