Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina izmeklēt lietu, kuras ietvaros šā gada februārī aizdomās par kukuļdošanu tika aizturēts toreizējais Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs.

Biroja pārstāve Ieva Karlsberga sacīja, ka šajā lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Plašāku informāciju KNAB pagaidām nesniedz.

KNAB Vaškeviču aizturēja šā gada janvāra beigās, bet 2.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. 28.martā savukārt Vaškevičs apmaiņā pret 60 tūkstošu latu drošības naudu cietumu pameta.

Vaškevičam gan tika piemēroti jauni drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts, tikties ar konkrētām personām un ieņemt amatu FM.

Saskaņā ar KNAB iepriekš sniegto informāciju Vaškevičs tika aizturēts par kukuļdošanu lielā apmērā - vairāk nekā 50 tūkstošiem eiro, lai Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām. Vaškevičam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss par kukuļdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!