Foto: F64

Par naudas pieprasīšanu no pacienta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret kādu Rīgas slimnīcas neiroķirurgu, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi dod pamatu KNAB uzskatīt, ka kādas Rīgas pilsētas slimnīcas darbinieks – ārsts neiroķirurgs, prettiesiski pieņēmis naudu, ko pieprasījis no kāda pacienta par veiktajām procedūrām un sniegtajām konsultācijām.

Šobrīd kriminālprocesā apzina un tiek vērtēti arī vairāki citi iespējamie gadījumi, kad šis ārsts prettiesiski pieprasījis un pieņēmis materiālas vērtības, norāda KNAB. Birojā gan neatklāj, kādā slimnīcā ārsts strādā.

KNAB atzinis ārstu par aizdomās turēto prettiesiskā labuma pieprasīšanā un pieņemšanā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu arī ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem. Kriminālprocess uzsākts aprīlī par prettiesisku labuma pieprasīšanu un pieņemšanu no pacienta.

Kā drošības līdzeklis dakterim piemērots aizliegums kontaktēties ar noteiktām personām un izbraukt no valsts.

KNAB aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070). KNAB arī informē, ka no kriminālatbildības var atbrīvot personu, kura prettiesiski devusi labumu, ja labums šai personai pieprasīts vai izspiests vai ja tā pēc noziedzīgo darbību izdarīšanas labprātīgi paziņo par notikušo un aktīvi veicina noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!