Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 15. maijā nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas sākšanai pret trim personām, no kurām viena ir Rīgas Centrāltirgus amatpersona, informē KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālvajāšanu šajā krimināllietā lūgts sākt pret nu jau bijušo AS "Rīgas centrāltirgus" Iepirkumu komisijas vadītāju Vitāliju Litvinu.

Rīgas Centrāltirgus amatpersonu lūgts apsūdzēt par sešiem kukuļņemšanas gadījumiem pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas un trīs kukuļņemšanas mēģinājumiem.

Tāpat kriminālvajāšanu rosināts sākt pret divām fiziskām personām par kukuļņemšanu, kukuļņemšanas mēģinājumu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB publicētā infografika liek domāt, ka amatpersona, iespējams, apmaiņā pret kukuļiem nodrošinājusi tirdzniecības vietu pārdevējiem. Tas darīts, iespējams, apejot noteikto rindas kārtību.

Par kukuļņemšanu, ja tās izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieņemts pēc tā pieprasīšanas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!