Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lūdzis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret SIA “Maksātnespējas aģentūra” direktoru juristu Māri Sprūdu un viņam pastarpināti piederošā uzņēmuma “Pulksteņu ezers” juristu Ēriku Spureli.
Kā informēja birojā, pret abām personām kriminālvajāšanu lūgts sākt par kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB Sprūdu un ar viņu saistīto juristu Spureli aizturēja 29.jūnijā.

Kukulis pieprasīts, lai netiktu kavēta gandrīz 200 000 latu lielas kompensācijas izmaksa Harijam Neļķem par atteikšanos no tiesībām denacionalizēt bijušā kinoteātra “Palladium” ēku Rīgā. Kompensācija jāizmaksā pašvaldībai, tādēļ kukulis pieprasīts nodošanai it kā Rīgas domes amatpersonām. Ierosināta krimināllieta par kukuļa izspiešanu un starpniecību.

Rīgas domes Finanšu departaments kompensāciju par “Palladium” ēku Harijam Neļķem pārskaitījis 27.jūnijā.

Sprūds iepriekš tiesā noliedza KNAB izvirzītās apsūdzības par it kā Rīgas domes amatpersonām paredzēta gandrīz 16 000 latu kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā. Sprūds apgalvoja, ka nauda viņam pārskaitīta kā honorārs, pārstāvot bijušā namīpašnieka Harija Neļķes intereses.

KNAB pārstāve, lūdzot Sprūdam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu -, norādīja, ka kukulis pieprasīts laika posmā no šā gada marta līdz jūnijam. Birojs šajā laikā sadarbībā ar prokuratūru veicis dažādus operatīvos pasākumus.

KNAB gan norāda, ka lietā nepieciešams veikt procesuālās darbības, piemēram, Sprūds jākonfrontē ar Liepājā praktizējošo advokātu Ainaru Kreicu. Tiesas sēdes laikā gan netika atklāts, kāda ir Kreica saistība ar šo lietu.

Kreics iepriekš atteicās sniegt jebkādus komentārus par viņa iespējamo saistību ar krimināllietu, kuras ietvaros aizturēts Sprūds un viņam pastarpināti piederošā uzņēmuma “Pulksteņa ezers” jurists Spurelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!