Vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki aizdomās par izspiešanu, solot pret atlīdzību atdot nozagtu automašīnu, aizturējuši kādu Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes darbinieku.
Valsts policijas darbinieks no cietušā izspiedis 1 400 ASV dolārus jeb aptuveni 772 latus un vēl atsevišķi 40 latus. Aizturēšana notikusi Jūrmalā. Šobrīd aizturētā persona ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, informēja KNAB.

Par izspiešanu KNAB ierosinājis krimināllietu pēc Krimināllikuma 183.panta otrās daļas - par izspiešanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, ieročus vai sprāgstošas vielas. Saskaņā ar šo likuma normu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šis pēdējās dienās ir jau otrais gadījums, kad par kukuļa ņemšanu tiek aizturēts policists. Aizvadītās nedēļas nogalē par 300 latu kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu KNAB darbinieki aizturēja Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes 22.nodaļas darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!