Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina prokuratūru saukt pie kriminālatbildības Aizsardzības ministrijas (AM) Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras (AĪVA) direktoru par liela apmēra kukuļa pieņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar valsts iepirkumiem.
Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka AĪVA direktors, būdams arī iepirkumu komisijas vadītājs, izmantoja savas dienesta pilnvaras un apzināti veica pretlikumīgas darbības, tostarp kopā ar ieinteresētajām personām organizēja fiktīvu iepirkumu par mākslīgi paaugstinātām cenām un nodrošināja sev vēlamā uzņēmuma uzvaru ar būvniecību saistītā cenu aptaujā.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka par šīm darbībām iestādes vadītājs pieņēma kukuli 20 000 latu apmērā no iepirkumā uzvarējušā uzņēmuma pārstāvja.

Kriminālprocesa ietvaros konstatēts, ka amatpersonas darbības izraisījušas smagas sekas, nodarot valstij zaudējumus vairāk kā 28 000 latu apmērā.

AĪVA direktoru KNAB darbinieki sadarbībā ar AM aizturēja 2007. gada 14. janvārī.

Tāpat KNAB aicina sākt kriminālvajāšanu pret divām kāda uzņēmuma intereses pārstāvošām personām. Vienu no tām ierosina saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu un krāpšanu lielā apmērā, bet otru – par krāpšanas atbalstīšanu.

Visām trijām aizdomās turētām personām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!