Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 21. janvārī, pateicoties kādas mājas saimnieka uzstādītajai videonovērošanas kamerai, Koknesē tika aizturēts vīrietis, kurš centās nozagt dažādas mantas no neapdzīvotas mājas. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka vīrietis šo īpašumu apciemojis jau otro reizi.

VP saņemta informācija, ka Koknesē kādas privātmājas īpašnieks ir aizturējis iespējamo zagli, kurš iekļuvis neapdzīvotā mājā un centies no tās iznest dažādas mantas. Policija piebilst, ka ēkas durvis nebija aizslēgtas, taču pēc tam, kad šajā pašā mājā kāds garnadzis jau iepriekš bija vienu reizi bijis, mājas saimnieks savā īpašumā uzstādīja videonovērošanas kameru ar kustību sensoriem, kas, reaģējot uz kustību, nosūta signālus uz mobilo tālruni.

Izmeklēšanas laikā pie 1978. gadā dzimušā vīrieša, kurš jau iepriekš par līdzīga rakstura noziegumu pastrādāšanu bija nonācis policijas redzeslokā, tika atrasti arī priekšmeti, kas no minētās privātmājas tika nozagti pērn 31. decembrī. Likumsargi ir atguvuši mantas no abām izdarītajām zādzībām.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!