Pagājušajā naktī "Likteņdārza" teritorijā uz salas Koknesē apzagts darbarīku konteiners, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa.

Pirmdien plkst.7.46 konstatēts, ka "Likteņdārza" teritorijā Kokneses novadā, pielāgojot atslēgu, atslēgts darbarīku konteiners un nozagti divi zāles pļāvēji "Partner" un dažādi instrumenti.

Policija turpina notikušā apstākļu izmeklēšanu.

Kā ziņots, lai aicinātu neaizmirst Latvijas vēsturi un tajā pašā laikos smeltos spēku no iepriekšējo paaudžu pieredzes, šogad trešo gadu uz salas Koknesē top "Likteņdārzs", iepriekš informēja "Likteņdārza" īstenotāja "Kokneses fonda" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

"Likteņdārza" veidotāji šogad plāno turpināt memoriālā amfiteātra būvniecību un attīstīt sadarbību ar Latvijas pašvaldībām un uzņēmējiem, "Likteņdārza" patronu - Valsts prezidentu Valdi Zatleru - informēja projekta īstenotāji.

Šogad plānots turpināt koku stādīšanu "Likteņdārzā", ko var veikt ikviens par ziedojumu 50 latu apmērā, skaidroja Auziņa.

"Likteņdārza" veidošana tika sākta 2008.gadā, un to ir paredzēts noslēgt 2018.gadā par godu valsts simtgadei, tāpēc projektu ir iecerēts veikt desmit kārtās, katru gadu īstenojot vienu. Šogad tomēr turpināsies darbs pie pagājušā gada kārtas - amfiteātra būvniecības.

Ja ziedojumu apjoms atļaus, tiks sākts būvēt laivu piestātni ar skatu terasi, kā arī piemiņas namu.

Lai palīdzētu tapt "Likteņdārzam" kā dāvanai Latvijai 100 gadu dzimšanas dienā, katrs ir aicināts līdzdarboties, iegādājoties ziedojumu zīmes, piezvanot uz pastāvīgo ziedojumu tālruni 90 006 787, iestādot koku, atvedot pelēko akmeni "Likteņdārza" amfiteātrim vai ziedojot līdzekļus "Likteņdārza" norēķina kontā, kā arī dāvinot mākslas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!