Veicot plānotus kontroles pasākumus kādā muitas noliktavā Rīgā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki trešdien izņēma 180 040 tabletes (9 kilogramus) efedrīna, portālu “Delfi” informēja VID.
Šī psihotropā viela bija paslēpta no Bulgārijas ievestā kravā ar apģērbiem un apaviem, tostarp arī kontrafaktām precēm.

Efedrīns ir bīstama psihotropā viela, kas var tikt izmantota ļaunprātīgos nolūkos un tā iekļauta Ministru kabineta noteikumos par Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstiem. Efedrīns pieder pie psihostimulātoriem un to var izmantot arī atsevišķu amfetamīnu un ekstazī grupas preperātu izgatavošanai.

Par konstatēto noziegumu VID Muitas kriminālpārvaldē ierosināta krimināllieta par psihotropas vielas – efedrīna nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielā apmērā, noslēpjot no muitas kontroles un tās neatļautu glabāšanu laika posmā no 15.marta līdz 6.aprīlim.

Krimināllietas ietvaros ir aizturētas divas aizdomās turamās personas, kuras šobrīd atrodas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Krimināllietas izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!