Daugavpils Grīvas cietumā kādā kamerā notikušā incidentā smagus savainojumus guvis par pederastiju notiesātais Ingus Tūns, apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants.
Kā stāstīja Seržants, sestdienas, 12.jūlija, agrā rītā ap plkst.6 šajā cietuma kamerā, kurā izmitināti septiņi notiesātie, izcēlies konflikts. Tā laikā Tūns no saviem kameras biedriem saņēmis dūrienu kaklā ar kādu asu priekšmetu, kā arī guvis vairākus ribu lūzumus.

Cietušais nogādāts cietuma medicīnas daļā, kur viņam veikta operācija. Pašlaik Tūna dzīvībai briesmas vairs nedraudot, sacīja Seržants.

Vairāki konfliktā iesaistītie esot atzinuši savu vainu Tūna savainošanā, turklāt viens no konfliktā iesaistītajiem pats šoka stāvoklī nogādāts medicīnas daļā.

Seržants apstiprināja, ka cietumā tiks veikta pārbaude par notikušo, iespējams, tiks ierosināta arī krimināllieta, jo cietušajam ir nodarīti smagi miesas bojājumi. Konflikta izcelšanās iemesli un notikumu gaita pašlaik tiekot noskaidrota. Grīvas cietumā šo gadījumu nekomentēja, norādot, ka pārbaude vēl nav beigusies.

Kā ziņots, Augstākā tiesa Tūnam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Viņš apcietinājumā atrodas kopš 1999.gada oktobra. Tiesa viņu atzina par vainīgu pederastijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!