Robežsargi un muitnieki uz Austrumu robežas kontrabandas cigaretes atklājuši gan kravas auto piekabē, gan riepās, gan sulas pakās un pat zeķēs, informē Valsts robežsardze un Valsts ieņēmumu dienests.

Robežsargi otrdien Terehovas robežpunktā par cigarešu kontrabandu aizturēja kādu Latvijas pilsoni. 1961.gadā dzimušais vīrietis savas kravas automašīnas DAF puspiekabē, slēpjot paceļamā tilta riepās, Latvijā nelikumīgi mēģināja ievest 40 000 cigaretes "L&M" un 1200 cigaretes "Parlament" ar Krievijas akcīzes markām. Muitas noteiktā preces vērtība ir nepilni 1000 lati.

Aizturētais vīrietis, automašīna un izņemtā prece nodoti Terehovas muitniekiem.

Savukārt muita otrdien novērsa divus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 2312 paciņas jeb 46 240 cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Likumpārkāpēji bija centušies slēpt cigaretes gan automašīnas riepās, gan sulas pakās un pat zeķēs.

Kārsavas muitas kontroles punktā pasažieru vilciena Sanktpēterburga-Viļņa pasažieru bagāžā cigaretes atrastas brokastu pārslu un cepumu pakās. Piemēram, pakratot kādas 31 gadu vecas Lietuvas pilsones bagāžā esošās sulas pakas, šķidrumam raksturīgā skaņa neatskanēja, bet tā vietā sulas pakās VID darbinieki atklāja paslēptas nedeklarētas cigaretes. Cigaretes sieviete bija arī ietinusi savās personīgajās drēbēs un pat sabāzusi pie gultas novietotajos apavos esošajās zeķēs. Kopumā VID darbinieki sievietes bagāžā atklāja 252 paciņas jeb 5040 cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!