Lai izvairītos no soda par kontrabandu, kāds autovadītājs policistiem piedāvājis 100 latus lielu kukuli, portālu "Delfi" informēja policijā.

Jelgavas novadā Cenu pagastā policija apturēja automašīnu "Opel Vectra", kuru vadīja 1987.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis auto pārvadāja nelegālo alkoholi, pildītu septiņās plastmasas kannās.

Lai slēptu noziegumu un izvairītos no soda, vīrietis policistiem piedāvāja 100 latu kukuli.

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocess sākts arī par kukuļošanu. Par šādu noziegumu draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!