Foto: Shutterstock
Pie likumsargiem vērsušies Tukuma zemnieki, no kuriem martā blēži izkrāpuši graudus 7220 eiro vērtībā.

Tukuma iecirknis martā saņēmis iesniegumu, ka no zemnieku saimniecības izkrāpti 7220 eiro vērti kviešu graudi, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā. Likumsargi par krāpšanu lielā apmērā sākuši kriminālprocesu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka krāpnieki interneta portālos sameklējuši sludinājumus par graudu pārdošanu un it kā dažādu uzņēmumu vārdā zvanījuši zemnieku saimniecībām, piedāvājot nopirkt graudus un citu lauksaimniecības produkciju par augstām cenām.

Saņemot preci, ļaundari solījuši ar zemnieku saimniecībām norēķināties, taču maksimāli atlikuši apmaksas dienu. Policija skaidro, ka tas darīts ar mērķi, lai cietušie pēc iespējas vēlāk saprastu, ka apkrāpti, un vērstos policijā.

Policijai ir aizdomas, ka krāpnieki uzdarbojušies arī citās Latvijas pilsētās. Par to liecina fakts, ka ļaundari savus sludinājumus izvietojuši arī citu novadu laikrakstos. Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus uzmanīties un, pirms kārtot darījumus ar juridiskām personām, tās pārbaudīt uzņēmuma reģistrā. Savukārt aizdomu par krāpnieciskām darbībām vai to mēģinājumu gadījumā policija lūdz nekavējoties par to informēt likumsargus, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!