Foto: stock.xchng
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūras prokurors Aivars Bergmanis piektdien uzrādījis apsūdzību vīrietim, kuru trešdien Krievijas tiesībsargājošās institūcijas izdeva Latvijai. Vīrietis tika meklēts saistībā ar vērienīgu sutenerisma lietu.

Tādējādi šajā lietā ir jau 15 apsūdzētās personas.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka meklēto vīrieti tikai trešdien izdeva Latvijai, bet šodien viņam jau uzrādīta apsūdzība.

Lietu pret pārējiem apsūdzētajiem Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra tiesai nodeva jau pagājušā gada septembrī. Tajā par sutenerismu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu kopumā bija apsūdzētas 14 personas.

Pašlaik jau var uzskatīt, ka lietā pie kriminālatbildības sauktas 15 personas par sutenerismu organizētā grupā. Papildus tam divas personas sauktas pie kriminālatbildības par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. No pamatlietas pērn tika izdalīts kriminālprocess pret vienu personu, kurai piemērots Eiropas apcietinājuma lēmums. Tagad šī persona arī jau apsūdzēta.

Apsūdzība uzrādīta par 25 epizodēm sutenerismā un divām epizodēm noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Organizētā grupa savas noziedzīgās darbības veikusi Rīgā un Rīgas rajonā laika posmā no 2005. līdz 2009. gada nogalei.

Pirmstiesas izmeklēšana notikusi ciešā sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ieņēmumu dienestu, un lietas nodošana tiesai ir ilgstoša un sarežģīta darba rezultāts, atzīmēja prokuratūrā.

Krimināllieta nosūtīta Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!