Valsts ieņēmumu dienesta (VID) finanšu policija ierosinājusi krimināllietu pret pārtikas ražotāja "Sindikāta grupa "Bastions"" amatpersonām par grāmatvedības dokumentu slēpšanu, kā arī izvērtē iespēju inkriminēt arī izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Krimināllieta ierosināta par marta beigās atklāto "aplokšņu" algu izmaksāšanu "Sindikāta grupai "Bastions"" piederošajā maizes ceptuvē "Kurzemes maiznīca".
Finanšu policija maizes ceptuves pārbaudē atklāja, ka ceptuves darbiniekiem pēdējo triju gadu laikā izmaksāti vairāk nekā 80 tūkstoši latu, par kuriem nav nomaksāti nodokļi. Pēc policijas sākotnējām aplēsēm, budžetā tādējādi nav nomaksātas valsts sociālās obligātās apdrošināšanas iemaksas 28 tūkstošu latu apjomā un iedzīvotāju ienākuma nodoklis 20 tūkstošu latu apjomā.

Tomēr precīzi valstij nodarītie zaudējumi būs zināmi pēc nodokļu audita pabeigšanas kompānijā. Pēc audita rezultātu saņemšanas policija lems, vai "Sindikāta grupas "Bastions"" amatpersonām inkriminēt arī izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Policija pārbaudes laikā maizes ceptuvē, kas atrodas Rīgā, Baldones ielā, konstatējusi, ka ceptuvē oficiāli strādā 24 darbinieki, bet vēl ar 11 strādājošajiem nav noslēgti darba līgumi. Turklāt "Kurzemes maiznīca" produkciju pārdevusi citām firmām bez dokumentiem, ieņēmumus neatspoguļojot grāmatvedībā. Ceptuve no pērnā gada decembra kasē nebija reģistrējusi ieņēmumus un izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!