Prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīts kriminālprocess, kas tika uzsākts par mediķu profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, kā rezultātā 2007. gada martā nomira divus gadus veca meitenīte, portālu „Delfi” informēja policijā.

2007.gada 22.martā Ventspils slimnīcā ar applaucējumu bija ievietota divus gadus veca meitenīte. Nākamajā dienā viņu pārveda uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kur 27. martā meitenīte nomira.

Tā kā bija pamats uzskatīt, ka meitenītes nāves iemesls ir mediķu profesionālo pienākumu nepienācīga pildīšana, Ventspils policijā uzsākts kriminālprocess. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka iespējamie vainīgie šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā ir divas Ventspils slimnīcas ārstniecības personas.

Vairāk nekā divus gadus ilgušās izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami daudz pierādījumu, lai kriminālprocesu nodotu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, norāda policijā. Laikietilpīgā kriminālprocesa izmeklēšanas ietvaros nozīmēta virkne dažādu ekspertīžu, tai skaitā tiesu medicīniskā, komisijas tiesu medicīniskā, kā arī nācās nozīmēt papildus ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!