Krimināllietā par 9.Saeimas vēlēšanu biļetenu viltošanu Balvu rajona Kubulu pagastā, kurā viens no apsūdzētajiem ir arī bijušais pagasta priekšsēdētājs un 9.Saeimas deputāts Juris Boldāns, Latgales apgabaltiesa ceturtdien sāka liecinieku nopratināšanu, informēja Latgales apgabaltiesā.
Ceturtdien nopratināti deviņi liecinieki no 50. Lietas izskatīšanu liecinieku nopratināšanas procesā turpinās piektdien, abās dienās ierasties bija uzaicināti visi 50 liecinieki, taču ierodas krietni mazāk. Tiesa ir arī saņēmusi vairākus iesniegumus par liecinieku neierašanos sliktā veselības stāvokļa dēļ.

Ceturtdien nopratinātie liecinieki bijuši gan pagasta iedzīvotāji, gan arī tādi, kuri vēlēšanu sarakstos bijuši iekļauti, taču nav piedalījušies balsošanā un nedzīvo Kubulu pagastā. Daži no viņiem bija Rīgas iedzīvotāji.

Pēc piektdienas tiesas nākamās tiesas sēdes noteiktas no 8.oktobra līdz 11.oktobrim.

Lietā ir seši apsūdzētie un 50 liecinieki.

Kriminālvajāšanu pret Boldānu Latgales tiesu apgabala prokuratūra sākusi par vēlēšanu biļetenu viltošanas organizēšanu. Saskaņā ar apsūdzību Boldāns uzkūdījis citas personas uz vēlēšanu biļetenu viltošanu.

Kriminālvajāšana aizdomās par līdzdalību biļetenu viltošanā sākta arī pret četriem Kubulu pagasta vēlēšanu iecirkņa locekļiem - Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Marutu Apini, komisijas locekļiem Veru Litviņecu, Ainu Stahovsku, Ligitu Trupovnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!