Foto: Valsts policija
Kuldīgā un Ķekavā policija atsavinājusi ievērojamu daudzumu nelikumīgi glabātus šaujamieročus, munīciju un sprāgstvielas, aizturot arī divus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Atsavināti seši šaujamieroči, tostarp pašizgatavoti, 20 000 dažāda kalibra patronas, ap 150 kilogramiem dažāda veida sprāgstvielas, 79 rokas granātas, 71 dažāda kalibra lādiņš, 52 detonatorus, četras mīnas, divas granātu uzspridzinātājus, trīs prettanku granātmetējus, vienu kumulatīvo piltuvi un vienu pašizgatavotu sprāgstierīci.


Izmeklēšanas veiksmīgu norisi sekmēja arī Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanās, norāda policijā. Ņemot vērā, ka daļa atrasto priekšmetu bija sprādzienbīstami, tie tika nodoti tieši NBS sapieriem.

Par minēto faktu uzsākti kriminālprocesi par šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policijā turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu atrasto ieroču, munīcijas un sprāgstvielu izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!