Foto: LETA

Pirmdienas naktī Rīgas pašvaldības policija pieķērusi kādu vīrieti, kurš Latvijā ieradies bez personu apliecinoša dokumenta un uzdevies par savu mirušo draugu, lai izbēgtu no nepatikšanām.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā, 6. jūnija naktī Zemgales pārvaldes darbinieki pamanījuši kādu aizdomīgu vīrieti, kuram pie kājām nolikts datora monitors un divas somas.

Ieraugot policijas tuvošanos, vīrietis strauji devies prom, taču kārtības sargi viņu apturējuši. Sarunas laikā vīrietis apgalvojis, ka esot bezpajumtnieks un datora monitoru atradis atkritumu konteinerā.

Personas datu pārbaudē kārtības sargi konstatējuši, ka persona nosaukusi mirušas personas datus. Pēc brīža vīrietis atzinies, ka nosaucis sava mirušā drauga datus, kurš bijis Latvijas pilsonis. Viņš tā rīkojies, jo neesot Latvijā ieradies ar derīgu personu apliecinošu dokumentu, proti, viņš šķērsojis robežu, bet nav paņēmis līdzi pasi vai citu dokumentu.

Vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts robežsardzē lietas apstākļu noskaidrošanai.

Pašvaldības policija informē, ka vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par personas identitātes slēpšanu, sniedzot valsts institūcijai nepatiesas ziņas par saviem personas datiem. Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpumiem piemēro naudas sodu līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!