Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pret Dobelē traģiski bojā gājušās desmit gadus vecās Diānas Kozlovskas māti un patēvu sākta kriminālvajāšana un notiesāšanas gadījumā meitenes mātei Baibai draud mūža ieslodzījums, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Baibai Kozlovskai uzrādīta apsūdzība par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Likums par šādu noziegumu paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt patēvam Andrejam apsūdzība celta par nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu. Par to likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.

Laikraksts norāda, ka lietā vēl norit pirmstiesas izmeklēšana un vēl nav zināms, kad tā nonāks tiesā.
Noslepkavotās meitenes brālis joprojām dzīvo kopā ar māti, kurai apcietinājums nav piemērots, vēsta laikraksts. Sieviete apcietinājumā pavadījusi apmēram mēnesi

Dobeles novada bāriņtiesā laikrakstam skaidrots, ka nav saņemts oficiāls dokuments par mātes arestu. "Šobrīd mūsu rīcībā nav nekādas informācijas, tik, cik no medijiem, bet uz tā pamata nevaram iet un atņemt mātei bērnu," laikrakstam uzsvērusi bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Lapinska-Leiere.

Arī Dobeles sociālais dienests uzskata, ka pagaidām mazgadīgajam zēnam briesmas nedraud. Dienesta vadītājas vietniece Aija Renga atklāj, ka Diānas māte aktīvi sadarbojas ar sociālo dienestu un dzīves apstākļi pie viņas ir labi.

Jau vēstīts, ka desmit gadus vecā Diāna Kozlovska no savām mājām Dobelē pazuda 2007.gada augustā. Pēc pāris nedēļām meiteni atrada noslepkavotu. Meitenītes māti un viņas draugu jau toreiz turēja aizdomās, taču tikai nesen lieta sāka risināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!