Rīgas apgabaltiesa ceturtdien Georga Lansmaņa muitas noliktavu spirta kontrabandas lietā par iespējamo organizētāju uzskatītajai Gundegai Brēdmanei piesprieda trīs reizes mazāku sodu nekā lūdza prokurors - divus gadus daļēji slēgta tipa cietumā. Prokurors sievieti, kuru pēc sprieduma arestēja tiesas zālē, bija prasījis sodīt ar septiņu gadu ieslodzījumu.
Divreiz mazāks sods - trīs gadi un desmit mēneši ieslodzījumā - piespriests muitas noliktavas izpilddirektoram Andrim Pliskovskim, kuru arī prokurors prasīja sodīt ar septiņu gadu brīvības atņemšanu. Viņu pēc sprieduma atbrīvoja kā sodu jau izcietušu. Igoru Osīti un Ivaru Pētersonu tiesa sodīja ar triju gadu un desmit mēnešu cietumsodu pieprasīto piecu un četru gadu vietā, un arī viņi atbrīvoti.

Savukārt Agri Baumani, kuru prokurors prasīja sodīt ar sešu gadu brīvības atņemšanu, tiesa nolēma sodīt ar četriem gadiem cietumā. Trīs gadi slēgta tipa cietumā būs jāpavada Gundaram Jansonam, Edgaram Strazdiņam un Agrim Šulcam, kurus apcietināja tiesas zālē, savukārt Vilni Belicki tiesa sodīja ar vienu gadu nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Vēl divi lietā iesaistītie robežsargi Rolands Rimšēvičs un Raivis Guļāns no soda atbrīvoti. BNS aptaujātie advokāti atzina, ka spriedumu pārsūdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!