Foto: AFP/Scanpix
20. jūlijā Daugavpils novada Biķernieku pagasta mežā tika atrasts iepriekš bezvēsts prombūtnē esoša vīrieša līķis ar šautu brūci galvā. Valsts policijā tika sākts kriminālprocess un tajā pašā dienā aizturēts iespējamais vainīgais, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

18. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirknī tika reģistrēts iesniegums par bezvēsts prombūtnē esošu personu, kura 17. jūlijā pameta savu dzīvesvietu un neatgriezās mājās.

20. jūlijā tika atrasts 1977. gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – šautu brūci galvā.

Tajā pašā dienā likumsargi operatīvi aizturēja aizdomās turamo personu – kādu 1959. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas kopīgas alkohola lietošanas laikā starp vīriešiem izcēlās konflikts. Aizdomās turētais pret 1977. gadā dzimušo vīrieti pielietoja šaujamieroci.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Likums par to kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Ar tiesas lēmumu 22. jūlijā aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!