Zviedrijas lidostā "Ārlanda" aizturēts kāds Latvijas iedzīvotājs, kurš vēderā un kabatās mēģinājis pārvest aptuveni kilogramu kokaīna 100 000 ASV dolāru tigus vērtībā.
Aizturētais 32 gadus vecais Latvijas iedzīvotājs lidojis no Dienvidamerikas uz Latviju, pa ceļam vairākkārt mainot lidojuma maršrutu. 735 gramus kokaīna viņš bija paslēpis vēderā, bet 265 gramus - kabatās. Narkotiku vedējs kokaīnu bija ielicis kapsulās un tās norijis. Parasti šādā veidā narkotikas vedot tumšādaini cilvēki, taču gadījums, ka to dara baltais un tādā daudzumā, esot pirmo reizi.

Iepriekš aizturētais kā persona, kas saistīta ar narkopasauli, neesot figurējis.

Narkokurjers ir Latvijas pilsonis, 1968.gadā dzimušais I.B. Viņš iepriekš dzīvojis Liepājā kopā ar sievu un diviem bērniem, bijis bezdarbnieks.

Par notikušo aizturēšanu NAB paziņojuši Zviedrijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kuriem, iespējams, par iespējamo narkotiku vešanu bijusi informācija jau iepriekš.

Latvijas policijas darbinieki aizturēšanā nav piedalījušies un nav zinājuši, ka tāda operācija notiks. Pašlaik tikai Latvijā par šo gadījumu uzsākta pārbaude un NAB darīs visu, ko lūgs Zviedrijas iestādes, izmeklējot šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!