Foto: LETA

Latvijas Valsts policija sadarbojas ar Igaunijas policiju, lai pārbaudītu, vai Igaunijā aizturētajam pedofilam ir saistība ar seksuālu uzbrukumu pusaudzei Zasulaukā.

Valsts Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava pastāstīja, ka noziedznieka meklēšanā policija jau iepriekš bija apmainījusies ar informāciju un sazinājusies ar kaimiņvalstīm, tostarp Igauniju.

Runājot par konkrēto gadījumu, Pildava norādīja, ka Valsts policija gaida precīzāku informāciju no Igaunijas. Tikai pēc informācijas saņemšanas varēs izdarīt kādus secinājumus.

Šonedēļ Igaunijas policijas Ziemeļu rajona prefektūras Bērnu aizsardzības dienests aizturējis aptuveni 20 gadus vecu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuāla rakstura noziegumu izdarīšanu pret bērniem, vēsta "Delfi.ee".

Patlaban ir runa par šādiem noziegumiem pret vismaz diviem bērniem vecumā līdz desmit gadiem. Publicētajā fotoattēlā redzamais vīrietis ir aptuveni 20 gadus vecs, apmēram 1,78 metrus garš tumšmatis ar brūnām acīm.

Latvijas policija meklē vīrieti, kurš 14.oktobrī veica seksuālu uzbrukumu pret pusaudzi Zasulauka rajonā. Viena no galvenajām policijas izvirzītajām versijām ir, ka noziegumu Zasulaukā varētu būt izdarījis tā dēvētais Imantas pedofils. Par to liecina nozieguma raksturs un izvēlētais upuris, iepriekš informēja Valsts policija.

Lai arī policija jau iepriekš bija izstrādājusi tā dēvētā Imantas pedofila fotorobotu, tas balstījās uz cietušo meiteņu sniegto informāciju. Zasulauka gadījumā policija fotorobotu izveidojusi, pamatojoties uz kāda vīrieša - aculiecinieka - sniegto informāciju, jo noziedznieks ar viņu bija pārmijis pāris vārdu. Uzbrucējs ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet, iespējams, pārzina arī latviešu valodu. Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm.

Policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!