Igaunijas Dienvidaustrumu muitas inspekcijas darbinieki un robežsargi aizvadītajā naktī Valgā aizturēja kravas automašīnu no Latvijas ar vairāk nekā 5 miljoniem kontrabandas cigarešu.
Šonakt plkst.2 Valgas robežpunktā ieradās kravas automašīna MAZ ar Lietuvas numuru, ko vadīja 40 gadus vecais Latvijas pilsonis Pēteris. Automašīnas piekabē muitnieki un robežsargi atrada 5,2 miljonus kontrabandas cigarešu "Prince", aģentūrai ETA pavēstīja Muitas departamenta preses sekretārs Aivars Pau.

Uz cigarešu paciņām bija nezināmas izcelsmes akcīzes markas. Vadītājs kravu bija deklarējis kā tukšas kartona kārbas.

Starptautiskajos tranzītpārvadājumos šādas automašīnas robežpunktā parasti netiek pārbaudītas, teica Pau. Kontrabanda tika atklāta tāpēc, ka uz automašīnas un piekabes reģistrācijas apliecības bija norādīts viens un tas pats numurs. Pārbaudē noskaidrojās, ka Lietuvā ne kravas automašīna, ne piekabe ar šādu numuru nav reģistrētas, teica Robežapsardzības departamenta preses sekretārs Urmo Kohvs.

Kravas automašīna tika novietota muitas angārā, kur atklājās, ka arī mašīnas virsbūves numurs nesakrīt ar reģistrācijas apliecībā norādīto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!