Rīgas apgabaltiesa, turpinot "Bankas Baltija" krimināllietas izskatīšanu, nolēma tiesājamajam Aleksandram Laventam dot iespēju noklausīties otra lietā tiesājamā Tāļa Freimaņa pēdējo vārdu, nosūtot viņam audioierakstu.
Tā kā šodien uz tiesas sēdi nebija atvests ne Lavents, ne Freimanis, tiesa nolēma lietas izskatīšanu turpināt ceturtdien, 20.septembrī, plkst.10. Freimanis savu pēdējo vārdu iesāka teikt vairāk nekā pirms gada, un viņš savā runā analizē visus apsūdzības punktus. Līdz tiesas sēdei, kurā viņam kļuva slikti, tiesājamais bija paguvis izanalizēt 11 no 78 punktiem.

Kā ziņots, iepriekšējā sēde notika 12.septembrī. Uz šo tiesas sēdi nebija ieradies neviens no tiesājamajiem. Laventam un Freimanim liedza ierasties veselības stāvoklis, bet tiesājamais Alvis Līdums jau iepriekš no tiesas zāles tika izraidīts.

Tiesnese Ināra Šteinerte 12.septembra sēdē paziņoja, ka arī Freimanim, līdzīgi kā Laventam, tiks piedāvāts izteikt pēdējo vārdu rakstveidā. Attiecīga satura vēstule tika nosūtīta Freimanim uz Centrālcietuma slimnīcu, kur viņš pašlaik atrodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!