Smagos noziegumos apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam piemērotajam drošības līdzeklim - mājas arestam ir noteikti papildus ierobežojumi - aizliegums tikties un sazināties ar citām personām, izņemot viņa aizstāvi, kā arī tiek kontrolētas Lemberga sarunas un korespondence.
Par to portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

Šobrīd prokuratūra neatklāj vai plāno Lembergam piemērot vēl kādu papildus drošības līdzekli. Arī apstākļi, kas ļāvuši Ventspils mēru atbrīvot no apcietinājuma, pagaidām nav zināmi. Likums nosaka, ka mājas arestu var piemērot tad, ja kādu īpašu iemeslu dēļ persona nevar atrasties apcietinājumā.

Ventspils policijā portālam "Delfi" paskaidroja, ka tiesas lēmums ir slepens, tāpēc par tā izpildes gaitu policija komentārus nesniedz.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa otrdien, sesto reizi izskatot jautājumu par drošības līdzekļa maiņu smagos noziegumos apsūdzētajam Aivaram Lembergam, nolēma viņu atbrīvot no apcietinājuma un piemērot viņam jaunu drošības līdzekli – mājas arestu.

Mājas arests Lembergam jāizcieš viņa deklarētajā dzīvesvietā, taču Ventspils mērs žurnālistiem iepriekš norādīja, ka grasās vērsties pie izmeklēšanas tiesneša, lūdzot viņam noteikt mazāk brīvību ierobežojošu drošības līdzekli. "Es gribu strādāt," sacīja Lembergs.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!