Foto: LETA
Saistībā ar Lielvārdes novadā uzieto nelegālo cigarešu ražotni sāktajā kriminālprocesā arestētas četras personas, tostarp divi ārvalstu pilsoņi, otrdien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Ražotni VP atklāja 13. jūlijā. Tur tobrīd strādājušas deviņas personas, kuras likumsargi aizturējuši. Vēlāk četrām no šīm personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Starp arestētajiem ir arī divi ārvalstu pilsoņi, kuru izcelsmes valsti Sozinovs atteicās atklāt.

VP šobrīd izmeklē, vai ražotnē cilvēki nodarbināti pret savu gribu. "Pagaidām šī informācija nav apstiprinājusies," teica Sozinovs, piebilstot, ka maskēšanās nolūkos darbiniekiem bijis liegts pamest ražotni. Policija arīdzan turpina skaidrot, kurš organizējis darbu ražotnē.

Ražotne bijusi iekārtota tādā manierē, lai nepievērstu apkārtējo iedzīvotāju uzmanību. To uziet izdevies, jo policija likusi lietā informāciju par iepriekš atklātajām nelegālo cigarešu ražotnēm.

Sozinovs arīdzan aicināja iedzīvotājus ziņot policijai par aizdomīgiem angāriem, no kuriem ilgu laiku ārā nenāk cilvēki.

Kopumā ražotnē atrasti un konfiscēti 13,5 miljoni cigarešu un deviņas tonnas tabakas, kas, visticamāk, nebija paredzētas vietējam tirgum. VP lēš, ka ražotnes darbības ilgums bijis no trim līdz sešiem mēnešiem, taču šo informāciju likumsargi vēl precizēs.

Lai gan pirms neilga laika Ogres novadā atklāta līdzīga vērienīga ražotne, Sozinovs norādīja, ka sāktie kriminālprocesi nav saistīti. Par Lielvārdes novadā atrasto ražotni kriminālprocess sākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju.

Šī ir jau otrā nelegālo cigarešu ražotne, ko policisti pēdējā mēneša laikā uzgājuši Ogres apkārtnē. Pirmā uzieta netālajā Krapes pagastā, liecina "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Sozinovs arīdzan stāstīja, ka Rīgā, Čiekurkalnā, atklāta nelegāla dīzeļdegvielas uzpildes stacija. Tur trīs angāros atradās ap pussimts naftas produktu uzglabāšanai paredzētu tvertņu, kas bija savienotas ar cauruļvadu sistēmu, nodrošinot ērtu un ātru nelegālās preces uzpildīšanu.

Kopumā VP izņēma 39 tonnas un 680 litru nelegālās dīzeļdegvielas.

Šajā lietā kriminālprocess sākts par naftas līdzekļu nelegālu uzglabāšanu, bet lietā aizturēto pagaidām nav.

VP nav noskaidrojusi degvielas izcelsmi, bet norāda – tā bija paredzēta Rīgas tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!