Vakar Liepājā vairāki nepilngadīgie, lietojot vardarbību, likuši vienaudzim -14 gadu vecam zēnam - ostīt benzīnu un pēc tam veikuši ar viņu netiklas darbības, informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze preses un sabiedrisko attiecību jautājumos Egita Guseva.
Cietušais ievietots Liepājas centrālajā slimnīcā, kur mediķi viņam konstatējuši vairākas sistas brūces, degunkaula un vaiga kaula lūzumu un smadzeņu satricinājumu. Cietušais pastāstīja, ka kādā pamestā ēkā netālu no bijušā kinoteātra "Liepāja" viņu piekāvuši vairāki pusaudži un pēc tam ar viņu veikuši netiklas darbības.

Zēni uz ielas cietušajam pienākuši klāt un teikuši, ka jāiet uz pamesto māju ostīt benzīns, ja viņš to nedarīs, tikšot piekauts. Pusaudzis nobijies un gājis. Ēkā ostīts benzīns un tad arī veiktas netiklās darbības.

Neilgi pēc notikušā noskaidrotas aizdomās turamās personas - 14, 12 un 11 gadu veci zēni, kurus policija aizturējusi. Ir noskaidrots, ka visi aizturētie mācās Liepājas internātskolā un Lažas specializētajā internātskolā un jau ilgāku laiku ir policijas redzeslokā. Visi ir Nepilngadīgo lietu inspekcijas uzskaitē.

Ir ierosināta krimināllietā pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas par vardarbīgas dzimumtieksmes apmierināšanu.

Tajā dienā viņi ir ubagojuši tirgū, lai it kā nopirktu maizīti, bet patiesā doma bijusi nopirkt benzīnu ostīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!