Liepājas tiesā pirmdien izskatīs lietu par sutenerismu, kurā apsūdzētas divas personas. Krimināllietu ierosināja par personu izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kuras nodarbojas ar prostitūciju.
Lietas izmeklēšana ilga no 1998.gada 15.decembra līdz 1999.gada 15.februārim. Pirmā tiesa bija noteikta jau 1999.gada 13.septembrī, taču to atlika, jo nebija ieradušies liecinieki (meitenes, kas strādāja firmā, dzīvokļa juridiskie īpašnieki un klienti, kas izmantoja firmas pakalpojumus). Tiesa izlēma uz nākamo tiesas sēdi izsaukt lieciniekus piespiedu kārtā.

Jau ziņots, ka par minētā nozieguma izdarīšanu 15. un 16.decembrī uz aizdomu pamata aizturēja 1967.gadā dzimušo Ēriku M., 1974.gadā dzimušo Aļonu Š., 1964.gadā dzimušo Sergeju Š., 1958 gadā dzimušo Ali N. un 1967.gadā dzimušo Daini D. Ērikam, Aļonai un Sergejam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, pārējiem - parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Policijas rīcībā bija informācija, ka trīs apcietinātie nodibinājuši intīmpakalpojumu servisa firmu "Samanta", to oficiāli nereģistrējot. Darbā pieņēma septiņas meitenes, kuras devās uz izsaukumiem, stājās dzimumattiecībās ar klientiem un saņēma par to naudu, kuru sadalīja Ēriks M., firmas īpašnieks un šoferis. Aļona bija dispečere, bet Sergejs - apsargs un līdzīpašnieks.

Viena no meitenēm, kura strādāja "Samantā", bija nepilngadīga.

Ēriks un Aļona savu vainu atzina, bet Sergejs noliedza, apgalvojot, ka neko nav zinājis par firmas pastāvēšanu. Dainis D. atzina, ka piestrādājis par šoferi, savukārt vairākas meitenes, kas nopratinātas kā liecinieces, atzīst, ka tieši Dainis viņām izkārtojis šo darbu. Ali N. atzina, ka, strādājot par bārmeni viesnīcā "Pērlīte", bieži izsaucis no "Samantas" prostitūtas klientu vajadzībām. Par to viņš saņēmis divus latus par katru prostitūtas nostrādāto stundu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā pie kriminālatbildības saukti Ēriks un Aļona, bet krimināllieta izbeigta pret Sergeju Š., jo nebija pierādījumu, ka Sergejs būtu līdzīpašnieks. Izmeklēšana atzina Sergeja, Daiņa un Ali līdzdalību par epizodisku un mazsvarīgu.

Meitenes, kas strādāja firmā, visas bija vai nu Liepājas, vai Liepājas rajona iedzīvotājas. Ar darba devējiem, kā pašas liecina, iepazinušās gan bārā "Pablo", gan Rucavas kafejnīcā "Džokers", gan arī pazinušas kādu no vīriešiem kā savu skolasbiedru vai bērnības draugu. No klientiem par stundu viņas saņēmušas piecus latus, lai gan klients maksājis 17 latus par stundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!