Liepājas pilsētas un rajona policija apkopo materiālus un lems par krimināllietas ierosināšanu saistībā ar suņu novārdzināšanu oficiāli nereģistrētā dzīvnieku patversmē "Moza Liza", informēja policijas preses sekretāre Egita Guseva. Lēmums par krimināllietas ierosināšanu vai atteikumu tikšot pieņemts nākošnedēļ.
Dzīvnieku patversmi "Mona Liza" Krūmu ielā 8 pagājušā gada maijā izveidojusi Inna Čeliševa. Patversmes darbu, dzīvnieku būru ierīkošanu, kā arī dzīvnieku barības iegādi pilnībā finansējis Čeliševas vīrs Oļegs. Taču pagājušā gada decembra sākumā Čeliševa no vīra aizgājusi un viņš pārtraucis naudas piešķiršanu.

5.janvārī Oļegs Čeliševs nolēmis apskatīt savu īpašumu, kur ierīkota patversme un konstatējis, ka tajā atrodas četri novārguši suņu, kas slēgtā telpā bez pārtikas un ūdens atradušies aptuveni mēnesī. Tāpēc viņš, kā arī kāda blakus patversmei esošā biroja darbiniece, kas ilgāku laiku dzirdējusi suņu gaudas, uzrakstījuši iesniegumu Liepājas kinoloģiskajai biedrībai.

Biedrības vadītāja Andžela Dolmatova pastāstīja, ka informācija par notikušo nodota pašvaldības policijai. Divi no patversmes suņiem ievietoti SIA "Hoetica" klaiņojošo dzīvnieku stacionārā, viens kucēns nodots jauniem saimniekiem.

Dolmatova stāstīja, ka viena no patversmē "Mona Liza" ievietotajiem sunīšiem, nu jau mirusī vilka sugas jaukteņu kucīte, esot daudz cietusi jau iepriekš. Pērn dzīvnieks tika atņemts kādam vīrietim, kurš to bija izmetis pa trešā stāva balkonu. Toreiz sunītim tika noberzts apakšžoklis, lauzts ilknis, kā arī nopietni izmežģītas abas priekškājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!