Foto: PantherMedia/Scanpix
Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim, kurš iešāvis galvā autobusa šoferim, jo tas pēc pieprasījuma nav apstājies pieturā Liepājā, piemērojusi 16 gadu cietumsodu par slepkavības mēģinājumu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Kā norādīts apsūdzībā, 2018. gada 7. februārī mikroautobusa šoferis braucis maršrutā pa Kārļa Zāles laukumu Liepājas ezera virzienā. Pieturā apsūdzētais mikroautobusu centies apturēt.

Ņemot vērā to, ka noteiktais maršruts neparedz pieturvietu noteiktajā vietā, vadītājs mikroautobusu nav apturējis.

Būdams alkohola un narkotisko vielu ietekmē, apsūdzētais juties aizskarts, vēlējies atriebties un nonāvēt šoferi, tāpēc devies uz citu autobusa pieturu, kur sagaidījis minēto mikroautobusu.

Pēc tam, kad mikroautobuss apstājies, apsūdzētais tajā iekāpis un ar pašrocīgi izgatavotu šaujamieroci iešāvis šoferim galvā, tā nodarot smagus miesas bojājumus. Pēc tam apsūdzētais devies prom, taču aizturēts.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 118. panta 1. daļā un Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, kā arī Krimināllikuma 233. panta 2. daļā.

Tiesa apsūdzēto sodīja ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!