Foto: LETA

Deputāts Andrejs Elksniņš (S) apgalvo, ka lieta par iespējamo balsu pirkšanu Līvānos patiesībā esot saistīta ar partiju "Vienotība", nevis "Saskaņu", bet vēlamo liecību panākšanai par tām esot maksāts.

Elksniņš pauda, ka pašlaik pret "Vienotību" un politiķi Dzintaru Zaķi ir jau trīs krimināllietas saistībā ar balsu pirkšanu un šī ir ceturtā lieta, kurā "Vienotība" "met cilpas". "Ja iepriekšējās lietās viņi aprobežojās ar balsu pirkšanu, tad šajā maksāts arī par liecību maiņu," piebilda politiķis.

Viņš iespējamus pārmetumus "Saskaņai" vērtēja kā "absolūtas muļķības".

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, advokāts vienam no balsu pirkšanas lietā apsūdzētajiem vīriešiem informējis prokuroru, ka vakar nezināmi cilvēki samaksājuši šim apsūdzētajam vīrietim 50 eiro, par ko ieguvuši viņam izsniegtus procesuālos dokumentus. Tāpat šim vīrietim tikai norādīts, ka viņam jāmaina iepriekšējās liecības, ka balsis pirktas "Vienotības" labā uz liecībām, ka balsis pirktas par labu "Saskaņai".

Kā ziņots, Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību diviem vīriešiem par balsu pirkšanu partijas "Saskaņa" labā pērn notikušajās Saeimas vēlēšanās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Apsūdzība celta 8.jūlijā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka vien apstiprināja to, ka 8.jūlijā apsūdzības uzrādītas divām personām pēc Krimināllikuma panta par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības. Partiju nosaukumu un personu vārdus Eiduka atturējās atklāt.

Jau ziņots, ka Drošības policija bija sākusi vairākus kriminālprocesus par iespējamu 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. Vairākas lietas jau atrodas tiesā.

Rēzeknes tiesā, piemēram, tiek skatīta krimināllieta, kur divas personas apsūdzētas par desmit vēlētāju balsu pirkšanu par labu "Vienotības" politiķim Dzintaram Zaķim. Lietas iztiesāšanu plānots turpināt 14.septembrī. Šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdušies uzņēmējs Andris Kozulis un kāds Andrejs Sačkovskis.

Cita lieta atrodas Kuldīgas tiesā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šajā lietā kandidāts, kura labā balsis, iespējams, pirktas, ir advokāts un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Mārtiņš Martinsons, kurš Saeimas vēlēšanās startēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, taču ievēlēts netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!