Lietuvas muitnieki pagājušajā piektdienā Pasvales rajonā valsts ziemeļos aizturējuši rekordlielu kontrabandas cigarešu partiju 4,7 miljardu litu (vairāk nekā 800 tūkstošu latu) vērtībā, kas Lietuvā ievesta no Latvijas, paziņojis Lietuvas muitas krimināldienests.
Divas kravas automašīnas ar piekabēm šķērsojušas Latvijas un Lietuvas robežu Saloču kontrolpunktā. Atkārtotas pārbaudes laikā, noņemot plombas, kuras it kā bija uzlikuši Latvijas muitnieki, Lietuvas amatpersonas atradušas 30,6 miljonus vienību (1,58 miljonus paciņu) Lielbritānijā ražotu kontrabandas cigarešu " Sovereign Classic".

Oficiālie dokumenti liecināja, ka divas kravas automašīnas "Scania", kas pieder Viļņas akciju sabiedrībai "Minitransportas", veda dārza mājiņas no Igaunijas uz Poliju. Abas automašīnas veda kravas atbilstoši TIR dokumentiem.

Lietuvas muitas krimināldienesta darbinieki uzskata, ka iesniegtie muitas dokumenti ir viltoti. Pārbaudē noskaidrots, ka abas automašīnas Lietuvas muitnieki nebija reģistrējuši, tām iebraucot Lietuvā no Latvijas.

Ierosināta krimināllieta par kontrabandu īpaši lielos apjomos, tiek noskaidroti notikušā apstākļi. Pagājušajā piektdienā aizturētā krava ir vislielākā jebkad Lietuvā aizturētā kontrabandas cigarešu partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!