Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) 25. februārī kāda vīrieša dzīvesvietā Daugavpilī izņēma psihotropās vielas, visdrīzāk, amfetamīnu, kā arī munīciju, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

1974. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā Daugavpilī tika konstatēta un izņemta baltas krāsas pulverveida viela atsevišķos polietilēna iepakojumos ar kopējo daudzumu aptuveni 80 grami.

Izņemtā viela visdrīzāk ir amfetamīns, taču, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, informē VP.

Personas dzīvesvietā tika konstatēta arī munīcija. Tika izņemtas divas patronas. Policija par notikušo uzsāka kriminālprocesu.

Aizdomās turamajam vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, par ko kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tāpat viņam draud atbildība pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par to kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!