Foto: AFP/Scanpix

Šā gada 18. augustā Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas iepriekš uzsāktu kriminālprocesu ietvaros likvidēja marihuānas audzētavas Augšdaugavas un Rēzeknes novados, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kopā tika konstatēts un izņemts 71 marihuānas stāds. Kā arī kratīšanas laikā tika atklāti un izņemti pieci grami izžāvētas augu izcelsmes vielas – marihuānas, kā arī speciālais aprīkojums marihuānas audzēšanai.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, tika aizturēti 1993. un 1966. gadā dzimuši vīrieši.

Tajā pašā dienā Rēzeknes novada Silmalas pagastā, veicot darbu nelegālo narkotisko vielu aprites apkarošanā, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, tostarp arī kratīšanu, kuras laikā tika konstatēta un likvidēta vēl viena aprīkota marihuānas audzētava.

Notikumu vietā tika uzieti un izņemti 150 stādi un izņemts speciālais aprīkojums nelikumīgai marihuānas audzēšanai. Aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu, tika aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas laikā, policija noskaidroja, ka divas no trim aizturētajām personām ir organizētās noziedzīgas grupas dalībnieki, kas iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Par minētiem noziedzīgiem nodarījumiem ir uzsākti kriminālprocesi pēc 256. panta otrās daļas, proti par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko aizturētajām personām draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!