Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļas nogalē Limbažos reģistrēti vairāki gadījumi par automašīnu bojāšanu daudzdzīvokļu māju pagalmos, un likumsargi aizdomās par noziedzīgo nodarījumu aizturējuši kādu 1983. gadā dzimušu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka, būdams alkohola reibumā un huligānisku tieksmju vadīts, vīrietis sabojājis sešas automašīnas, izsitot vējstiklus un sānu logus. Tāpat konstatēts, ka vīrietis iekļuvis vairākās automašīnās un nozadzis dažādas mantas.

Policija turpina izmeklēšanu un skaidro precīzus notikumu apstākļus. Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākti vairāki kriminālprocesi. Pēc Krimināllikuma 185. panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt pēc Krimināllikuma 175. panta par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!