Foto: AFI
Krievu valodas referenduma organizētājam Vladimiram Lindermanam, kā arī vēl vairākām personām, 9.maija pasākumā pie Uzvaras pieminekļa pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas republiku karogi atņemti saistībā ar pērn sākto kriminālprocesu, portāls “Delfi” uzzināja Drošības policijā (DP).

9.maijā Lindermans publiskā vietā atradies ar divu ārvalstu bruņotā konfliktā iesaistītu nelikumīgu veidojumu karogiem, norāda DP. "Ņemot vērā, ka minētās personas darbības, iespējams, atbilst Krimināllikuma 77.3 pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma pazīmēm, proti, vervēšana, nosūtīšana un apmācīšana bruņotam konfliktam, Lindermanam izņemti divi karogi. Šīs procesuālās darbības veiktas DP lietvedībā esoša kriminālprocesa ietvaros," skaidroja policijā.

Kriminālprocess tika sākts 2014.gadā, un Lindermanam tajā piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Tāpat DP norāda, ka saistībā ar šo kriminālprocesu Lindermana dzīvesvietā jau iepriekš veikta arī tiesas sankcionēta kratīšana.

Jau ziņots, ka 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa policisti veikuši pārrunas ar personu grupu, kas svētkos ieradusies ar pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas republiku karogiem. Starp šīm personām bijis arī Lindermans, kurš rokās turējis karogu Georga lentīšu krāsās.

Pēc pārrunām personas piekritušas novākt karogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!