Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma nemainīt kādreizējam Latvijas nacionālboļševiku līderim Vladimiram Lindermanam jeb Abelam piemēroto drošības līdzekli – apcietinājumu.
Sūdzību par Lindermana drošības līdzekli iesniedza viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Kvjatkovska pēc tiesas lēmuma žurnālistiem pastāstīja, ka tiesa noraidījusi viņas lūgumu. Par tiesas motīviem advokāte pagaidām nerunāja, norādot, ka ar motīvu daļu vēl nav iepazinusies. Taču viņa uzskata, ka attiecībā pret Lindermanu ir pieļauti dažādi procesuālie pārkāpumi, kā arī nav pietiekami pierādījumi, ka Lindermans tiešām veicis viņam inkriminēto noziegumus.

Sarunā ar portālu "Delfi" advokāte pieļāva, ka krimināllieta pret Lindermanu varētu tikt izbeigta, jo minētajā lietā pret pārējiem apsūdzētājiem kriminālprocess tika izbeigts. Savukārt prokurore Irina Priede šādu iespēju nepieļāva, norādot, ka pret Lindermana līdzgaitniekiem toreiz process izbeigts pierādījumu trūkuma dēļ. Bet attiecībā pret Lindermanu esot pietiekami daudz pierādījumu, pauda prokurore.

Pats Lindermans uzskata, ka lieta pret viņu ir safabricēta.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Lindermans apsūdzēts par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par šaujamieroču, munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu organizētā grupā. 2002. gadā Lindermans mēģināja uzbrukt toreizējai Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

Februāra beigās Maskavas tiesa nolēma deportēt Lindermanu, jo viņam nav uzturēšanās atļaujas Krievijā. Iepriekšējās pret viņu izvirzītās apsūdzības, kas bija saistītas ar viņa darbību Krievijā aizliegtajā nacionālboļševiku partijā, Lindermans sekmīgi apstrīdēja, taču šoreiz viņš ticis aizturēts par vīzu režīma pārkāpšanu.

Līdz sprieduma izpildei viņš tika ievietots ārzemnieku bez pavalstniecības izmitināšanas centrā. Lindermans atrodas starptautiskā meklēšanā par aicinājumu vardarbīgi gāzt pastāvošo varu. Latvijas prokuratūra jau divas reizes vērsusies pie Krievijas tiesībsargājošajām iestādēm ar lūgumu izdot Lindermanu Latvijai, taču Krievija, pamatojoties uz Krievijas Konstitūciju un Eiropas konvenciju par aizdomās turēto izdošanu, iepriekš atteikusies to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!