Policija prokuratūrai nosūtījusi pedofilijas lietā kopā ar mācītāju un Bērnu slimnīcas apsargu aizturētā bijušā cietumnieka krimināllietu, lūdzot viņu apsūdzēt par trim noziegumiem, portālam "Delfi" apliecināja Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) pārstāve Sigita Pildava.

Policija vīrieti pie kriminālatbildības lūdz saukt par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo, ja šīs darbības veiktas atkārtoti vai personu grupā. Tāpat policija lūdz viņu saukt pie atbildības par netiklām darbībām ar nepilngadīgo pret viņa gribu, ja šīs darbības veikusi pilngadīga persona, un par pornogrāfiska vai erotiska rakstura materiālu izgatavošanu, demonstrēšanu, glabāšanu, ja šajos materiālos attēlota bērnu seksuāla izmantošana.

Izmeklēšanas informācija liecina, ka vīrietis seksuāli izmantojis divus zēnus. Krimināllieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka skandalozajā pedofilijas lietā kriminālvajāšana jau ir sākta pret diviem cilvēkiem - atstādināto mācītāju Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu slimnīcas apsargu Oskaru Štameru. Krimināllieta pret bijušo cietumnieku bija izdalīta atsevišķi.

Visus trīs pedofilijas lietā iesaistītos policija aizturēja aprīlī. Aizturētie par saviem upuriem izvēlējušies nepilngadīgus zēnus, starp kuriem bijuši arī bērni ar garīgās attīstības traucējumiem.

Vīrieši izmantojuši savu upuru bezpalīdzīgo stāvokli, pirms seksuālās izmantošanas lielāko daļu cietušo zēnu piedzirdot vai draudot viņiem ar fizisku spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!