Foto: Valsts polcija

Iekšējās drošības birojs (IDB) Liepājas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes kārtības policijas amatpersonu par dienesta viltojumu, cenšoties palīdzēt citam VP policistam izvairīties no kriminālatbildības par satiksmes negadījuma izraisīšanu, atrodoties alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Santa Bivbāne.

Minētā VP amatpersona, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, iespējams, veica apzinātu dienesta viltojumu nolūkā palīdzēt citai VP amatpersonai izvairīties no likumā paredzētās atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, atrodoties alkohola ietekmē.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 327. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, un pašlaik VP amatpersonai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus. Krimināllikums par šādu pārkāpumu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!